Deprecated: Optional parameter $post_types declared before required parameter $location is implicitly treated as a required parameter in /dom23008/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783

Deprecated: Creation of dynamic property Pagely_CDNLinksRewriterWordpress::$blogDir is deprecated in /dom23008/wp-content/mu-plugins/pagely-cdn/library.php on line 514
Profesjonelle for amatører - Norsk Amatørteaterforbund
Linn Olsen skal få Peter Pan og vennene til å sveve i moss. (Bilde fra Teaterkråkenes nettside).

Linn Olsen skal få Peter Pan og vennene til å sveve i moss. (Bilde fra Teaterkråkenes nettside).

Samspillet mellom amatørteater og profesjonelle er fruktbart for begge parter – her er et par eksempler fra to NATF-grupper.

I en annen sak på denne sida kan du lese at Svein Tindberg, som til våren står på scena som Ibsens Brand på Det norske teateret samtidig har sagt ja til å skrive nytt manus til Bømlo Teaters Mostraspelet i 2016. Tingberg har den siste tida kanskje vært mest kjent for forestillingen/monologen Abrahams barn.

To manus styrker teateret
Det nye manuset gjør at Bømlo Teater vil kunne alternere mellom Johannes Hegglands mer enn 30 år gamle manus og Svein Tindbergs ny manus som skal fokusere på Kristenretten og Olav Haraldsson. Bømlo Teater mener det vil øke oppmerksomheten om og posisjonen til Mostraspelet at de har fått profesjonelle Tindberg med på laget.

Mens Svein Tindberg har suksess i rampelyset på scena, har Linn Olsen suksess som regissør av knallsuksessen Billy Elliot i Oslo. Nå jobber Linn med Teaterkråkene i Moss.

Suksess i Oslo med profesjonelle og med amatører i Moss
Denne gangen er det Peter Pan hun og Teaterkråkene har gitt seg i kast med. På nettsida til Teaterkråkene blir hun spurt om det er et antiklimaks å jobbe med amatørteater i Moss etter knappsuksessen i Oslo?

Nei, tvert imot, sier Linn Olsen. Hun er full av lovord om Teaterkråkene – både de unge skuespillerne og organisasjonen som driver barne- og ungdomsteateret. – Jeg legger alt det jeg har i arbeidet med oppsetningen. Dette er superviktig for barna. Og det tar jeg fullstendig på alvor, sier Linn. I regiarbeidet tenker hun minst mulig på at Teaterkråkene er barn og amatører. De er unge skuespillere som skal veiledes til å yte sitt beste. De skal føle trygghet og omsorg, selvfølgelig, sier hun, men signaliserer samtidig at hun stiller høye krav. Hun er verken lærer eller fritidsklubbleder. Hun er profesjonell regissør. Med sans for humor. Latter og moro er en viktig del av øvingene med Teaterkråkene. Å tørre å dumme seg ut og kunne le av seg selv er en vesentlig del av den tryggheten man trenger på scenen. Det får Teaterkråkene lære.

Årets forestilling er den femte Linn Olsen setter opp med teatergruppa i Moss.