NATF henstiller amatørteatergrupper om å ta nødvendige forholdsregler for å unngå smitte.

Norsk Amatørteaterforbund (NATF) ønsker ikke på noen måte å bidra til panikk grunnet situasjonen med Coronaviruset, men vi vil likevel henstille alle teatergrupper å ta nødvendige forholdsregler for å unngå smitte under sine respektive øvinger og sine arrangement samt forestillinger der det er publikum til stede.
Arrangementer som samler mange mennesker kan gi grunnlag for stor smittespredning og det må vi ta innover oss.

Det er ikke uvanlig i teatersammenheng at det til tider er veldig tett kontakt mellom aktører både under øvinger, kurs og under forestillinger, og da er det ekstra viktig i disse tider å forebygge smitte. Ta en prat sammen om hvordan dere i teatergruppa konkret skal bergrense muligheten for at eventuell smitte spres.

Folkehelseinstituttet anbefaler på sine nettsider å avlyse eller utsette alle innendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere. Utendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere som står eller sitter tett bør også avlyses.
Forestillinger slik som teater, opera, kino og konserter omfattes av anbefalingene.

De fleste amatørteateroppsetninger innebærer (som regel) ikke et antall på 500 deltakere, men det anbefales også at arrangører gjennomfører en risikovurdering ved arrangementer med mer enn 100 deltakere. Og i denne kategorien kan det jo være at langt flere amatørteateroppsetninger komme innenfor.

Uansett, 10, 50, 100, 500 eller 1000 involvert så kan vi i disse tider alle ha et ekstra fokus på håndhygiene og nærkontakt med «fremmede».
– Bruke albuekroken hvis du må nyse eller hoste og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig
– Vask hendene ofte og grundig
– Unngå unødvendig kroppskontakt under øvelser

Men husk for all del at vi fortsatt skal treffes,ha det fantastisk sammen og skape øyeblikk.
Vi skal bare være veldig mer oppmerksomme på situasjonen for egen og andres del.
Her kommer våre gode tradisjoner i å «ta en for laget»/dugnadsånden til sin rett.

RÅD VED ARRANGEMENTER OG SAMLINGER – fra Folkehelseinstituttet samt se informasjon

NB! Sjekk eget fylke og kommune for regionale anbefalinger