Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

BJØRNØRFOLKET: Episode to til sommeren

juli 8, 2022

8.juli 2022 blir det premiere på episode to av «Bjørnørfolket – spelet om utvandringa til Amerika». Episode en av Bjørnørfolket i 2019 var et spel om utvandring til Amerika. Eller rettere sagt historien om hvordan det ble for de som ble værende igjen.

Til sommeren skjer så dette: Det er yrende liv på kaia i Stoksund i Bjørnør kommune. Det er markedsdag bygdas årlige fest. Plutselig legger et frakteskip til kai i den vesle kystbygda, og en ny verden kommer i land, ikke bare med bygdas første appelsiner, men med tanken om en annen verden som frister Hans Sørgaard, og skremmer bror Ludvig. Dette blir starten på to ulike livsløp, og til slutt sitter bestemor Karen Aletta igjen alene.

Bjørnørfolket episode to er et kulturbyggende tiltak og teaterstykke, men med et profesjonelt kunstnerisk team, og et stort antall frivillige sambygdinger og regionens etablerte flyktninger, som sammen skal skape en ny identitet basert på en inkluderende historie: et kulturprosjekt hvor alle er med. Spelets mål er å skape et profesjonelt spel med forankring i historier fra Nord-Fosen.

Kunstprosjekt er en av de beste metodene for å øke samhold og for å skape engasjement i lokalmiljøene, mener iniativtagerne. I kreative prosjekter trenger man alle former for evner, kunnskaper og erfaringer. Alt fra snekker, til folk som ønsker å sy, være vertskap, stå på scenen… alle disse funksjonene har en funksjon innen teaterfeltet, og kanskje spesielt igjennom spelsjangeren, som opererer i sjiktet mellom teater og revy, hvor lokale og profesjonelle møtes.

Historien er for øvrig bygd på sanne hendelser.

Detaljer

Dato:
juli 8, 2022
Kategori for Arrangement:

Sted

Stoksund

Arrangør

Bjørnørfolket