Laster Hendelser

« All Hendelser

«HETS»

mars 31 @ 18:00

Boals Forumteater for Ungdom i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter presenterer forestillingen «Hets» med tema selvfølelse og kroppspress
Forestillingen har åpen premiere søndag 31. mars 2019 kl. 18.
Forestillingen tar for seg et tema som er aktuelt for alle skoletrinn, men vi har valgt å legge fokus på 8. og 10. klassetrinn.

Historien i «Hets» omhandler Hilde som opplever at kroppspress og lav selvfølelse dominerer hennes hverdag.

Overgangen fra barneskole til ungdomsskolen har blitt en helt annen hverdag. Selv om det er vanlig og slite med dårlig selvfølelse et det noe helt annet om det begynner å dominere ditt liv. Dette er en realitet for mange. Selvkritikk kan ofte rive deg ned og gå hardt utover din velvære og mental helse.
Krav til det perfekte er blitt et umulig konsept. Forestillingen vi se på hvilke konsekvenser mangel på kommunikasjon og modenhet kan føre til. Det som mange kaller for fleip oppleves som krenkende og sårende.
Boals Forumteater for Ungdom viser gjennom sin forumteatermetode at den passive tilskueren må aktiviseres. Dette for å sette i gang en kjedereaksjon som kan stoppe mobbingen. Offeret kan ofte føle seg overveldet over sin egen situasjon, bli passivisert når alle utveier er prøvd og ingenting fører til en løsning. Det unike med forumteateret er at publikum blir aktivisert ved å finne løsninger som bidrar til at historien i «Hets» kunne fått et annet utfall for de involverte. Svarene kan være mange, noen gjerne løsninger vi aldri har tenkt på før. Disse løsningene er motivert at det skal bli en god løsning på konfliktene.
Boals Forumteater for Ungdom ble etablert i 2002 og har spilt mange forestillinger som har ført til en rekke priser: «Inspirasjonspirsen» fra Scenetekstfondet, Haugesund Kommunes Kulturpris og Haugesund Sparebanks Kulturpris.
Billett pris kr. 100,- kan kjøpes i døren.

Detaljer

Dato:
mars 31
Tid
18:00
Hendelse Kategori:

Sted

Hemmingstad Kultursenter
Haugesund, Norge

Arrangør

Boals Forumteater for Ungdom