418 50 555 natf@natf.no

Debatt

Sted: Holbergsalen i Kulturhuset Banken
Tid: lørdag 19.september 16:00-18:00
Påmeldig eller spørsmål: prosjekt@natf.no / 905 26 998

Hvor er Teaterdagene i 2020?

Det er i år 70 år siden Norsk Amatørteaterforbund ble stiftet. En sentral person i de tidlige årene var Espen Skjønberg, og dannelsen av forbundet var et svar på okkupasjonsmaktens forsøk på sensur under den 2. verdenskrig.

For 20 år siden etablerte Norsk Amatørteaterforbund Teaterdager i Lillehammer, for å gi teaterfolk innenfor det frivillige kulturlivet en arena for utveksling, faglig påfyll og gode teateropplevelser. Og i 1998 ble NM i Teatersport en del av festivalen.

NATF har et internasjonalt engasjement gjennom sitt samarbeid med Read Nepal, der vi bruker forumteater til å fortelle kvinner i Nepal sine historier og for å bidra til demokratiutbygging. Har dette prosjektet en plass på festivalen i 2020?

Hvordan vil møtet mellom profesjonelle og frivillige se ut om fem år? Evner forbundet å se utover sin egen midje, og skape en møteplass for andre frivillige organisasjoner så vel som profesjonelle kunstnere og institusjoner?

Er teater politikk, og er frivilligheten kun et sirkus? Hvilken rolle spiller de tusenvis av dugnadstimer som legges ned hvert år i utviklingen av våre lokalmiljøer og samfunnet vårt?

Hva har Riksteatret, Rikskonsertene, Stortingspresidenten, Nationaltheatret, Noregs Ungdomslag og NATF til felles? Hva er grunnen til at Edinburgh i Skottland er blitt den viktigste møteplassen for teatermiljøet i Europa, for både frivillige, friteatergrupper, kunstnere av alle slag, så vel som profesjonelle?

https://www.edfringe.com/

Er det mulig å tenke like stort, ha hårete ambisjoner på vegne av kunsten og kulturen generelt,og teatret spesielt, også i Norge? Hvordan skape vitale møteplasser? Hvordan utvikle Teaterdagene i Lillehammer til teatrets svar på Norway Cup og gi våre medlemmer en arena der de får vist seg fram, oppleve vekst og kanskje til og med få solgt forestillingene sine til aktører og produsenter de ennå ikke vet hvem er? Hvem er mulige samarbeidspartnere, lokalt, nasjonalt og kanskje internasjonalt?

Kjør seminar. Kjør debatt. Kjør luftige ideer og elleville visjoner. Velkommen!

Detaljert program kommer!

Share This