MONOLOGVERKSTED

KURSHOLDER: KATE PENDRY
STED: LILLEHAMMER LÆRINGSSENTER

Hvordan lage en monolog? Kursholder Kate Pendry vil lede deltakerne gjennom en prosess der du vil erfare teknikker som hjelper deg å skape teksten fra begynnelsen av. Gjennom arbeidet vil vi se på hvordan vi finner og skaper en unik karakter og hvordan du utvikler historien karakteren ønsker å fortelle. Vi vil utforske ulike måter å presentere monologen, enten som et motstykke til karakteren, gjennom stemmebruk og gjennom bevissthetens frie flyt.

For deltakere som ønsker det vil kurset også gi anledning til å teste ut monologene som skapes gjennom prosessen. Alle dialekter er velkommen!

Deltakerne på kurset trenger ikke å ha tidligere erfaring, verken i arbeidet med å skrive eller fremføre. Og kurset kan også anbefales for folk som ønsker å framføre budskap i andre sammenhenger enn på en teaterscene.

 

Om Kate Pendry (fotograf Ola Erik Blæsterdalen)

Kate Pendry ble født i London i 1965 og har bodd i Oslo siden 1995.  Hun er utdannet ved Mountview Theatre School og er både skuespiller, dramatiker og slampoet. Pendry har skrevet og produsert over 50 teaterstykker, der flere er blitt spilt en rekke steder i Europa. Hun kjennetegnes gjerne ved sitt politiske engasjement og sin mørke humor. Kate Pendry holder kurs i skuespillerteknikk, manusutvikling og karakterarbeid ved Teaterhøgskolen i Beograd og Oslo, ved Kunstakademiet i Trondheim og Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo. I tillegg har hun holdt kurs i media-aktivisme ved New York School of Design og Kunsthøgskolen i Oslo. I 2009 ble hun nominert til Ibsen-prisen for stykket ”Pornografi” og i 2010 vant hun samme pris for stykket ”Erasmus Tyrannus Rex”.

Kontakt

Send oss en mail eller ring oss, dersom du har spørsmål.

NATFs sekretariat: 418 50 555
E-post: prosjekt@natf.no
Espen Kvark Kvernbergh: +47 992 28 127

 

ARRANGØR

STOR TAKK TIL

Fabrikken