SCENEROM I REGI OG
TEATERPRODUKSJON

KURSHOLDER: TEATERALLIANSEN
STED: LILLEHAMMER LÆRINGSSENTER

Vår nye kursrekke Scenerom – kurs i regi og teaterproduksjon er utviklet og arrangert av Teateralliansen (Studieforbundet kultur og tradisjon, Frilynt Norge, Noregs Ungdomslag og Norsk Amatørteaterforbund). Det er ei kursrekke med fire helgemoduler som til sammen gir deg en bred innføring og går analytisk i dybden på regi og teaterproduksjon. På Teaterdagene har du anledning til å ta modul 1 av denne kursrekka.

Kurset er åpent for alle, passer for teaterentusiasten som alt er, eller har lyst til å bli instruktør, og som gjerne vil videreutvikle seg som instruktør. Det er en fordel med litt teatererfaring, men ikke en forutsetning.

Om kurset kan du lese på http://www.kulturogtradisjon.no/opplaeringstilbud/teaterinstruktor

Modul 1 – Instruktøren/regissøren
Dette kurset skal gjøre deg rustet til å ta rollen som instruktør i et teaterlag eller en teatergruppe.
Kurset tar for seg de ulike oppgavene du har som instruktør, hvordan møte et ensemble, hvordan bruke teaterøvinger aktivt og analytisk i kartlegging og bygging av teatergruppa. Det tar for seg instruktøren som veileder og konstruktiv kritiker, som ansvarlig for læringsklima og som trygghetsskaper, oppbygging av undervisning og dramaforløp.
Påmelding eller spørsmål kan rettes til: Torunn Elise Kveen torunn@kulturogtradisjon.no, telefon 41809366.

Kursavgift er kr. 1500,-
Målgruppe: Kursrekkja er open for alle som ønskjer å utvikle seg som teaterinstruktørar på det frivillige feltet. Det er ein fordel med grunnleggjande teaterrelatert erfaring, enten på scena eller bak/framom scena.

HELJAR BERGE OG JULIANE HUSVIK SUKKESTAD

Heljar Berge er hovedinstruktør på Scenerom. Heljar har «skoa på», er ute i feltet på mange arenaer, er en allsidig instruktør og frilanser med mange jern i ilden og solid grunnmur. I bunnen har han 2-årig utdanning fra Revyskolen på Skarnes (1990-1992). Har instruert i det frivillige siden 1992 hos mange revyer og grupper på Østlandet. Han er produsent og aktør i Hvalsommerrevyene i Sandefjord for 12. sommeren på rad. Mange vil kjenne igjen Heljar som skraphandlerkarakteren Hubert Hoggerud i Gråtass.

 

Juliane har master i drama og teaterkommunikasjon fra HiOA. Har ellers studert musikk, tysk og sosialt entreprenørskap. Hun jobber som formidler i Museene i Akershus i ei 50 % stilling, og som frilans teaterinstruktør og formidler. Juliane er kunstnerisk leder for Bygdetruppen Teater, et omreisende fattigmannsteater som lager egne forestillinger med lokalt tilsnitt og bygger opp en lokal kulturkafé med intimscene med plass til 60 publikummere.

Kontakt

Send oss en mail eller ring oss, dersom du har spørsmål.

NATFs sekretariat: 418 50 555
E-post: prosjekt@natf.no
Espen Kvark Kvernbergh: +47 992 28 127

 

ARRANGØR

STOR TAKK TIL

Fabrikken