KOSTYME/REDESIGN

KURSHOLDER: JANNE OPSAHL
STED: LILLEHAMMER LÆRINGSSENTER

 

Alle teatergrupper bruker kostymer…
Det er ofte en tidkrevende og kostbar del av en produksjon. På dette kurset vil du ikke bare lære teknikker for å utvikle nye kostymer, men også hvordan du med enkle grep kan redesigne ett gammelt kostyme brukt i en forestilling til et kostyme som ved noen små endringer kan brukes i en helt annen forestilling.

Kurset vil gi et teoretisk innblikk i kostymeproduksjon fra A-Å , samt mange tips og praktiske oppgaver for å kreere kostymer når budsjettet er lavt og tiden knapp. Kurset passer for alle som på en eller annen måte er involvert i utvelgelse av kostymer, selv syr kostymer til teaterguppa si, eller som ønsker å lære mer om dette.

Vi skal forsøke å utvikle våre kreative evner og formsans ved å eksperimentere med ulike materialer og med redesign av klær. Vi skal også jobbe praktisk, så ta med symaskin (og gjerne skjøteledning), stoffer eller klesplagg du kan jobbe med.

 

JANNE OPSAHL

Janne Opsahl er utdannet med svennebrev i Kjole/-drakt-søm, og har også ett år design/modellering innen mote ved Esmod, Oslo. Hun har arbeidet v/ Den Norske Opera& Ballett siden 1993, med ansvar for opera/ballett- produksjoner på hovedscenen og turne. Bla; Jorden Rundt på 80 dager, Carmen , Flaggermusen, Rosenkavaleren, Maskeballet ,Tosca , Romeo & Juliet og Stormen.
Som kostymedesigner har hun gjort turneversjonen av Flaggermusen for DNO&B.
For Operaen i Kristiansund har hun designet Jeppe, Unge Hamsun , Flaggermusen Operagalla, samt assistert v/ Gianni Schicchi & Søster Angelica.
2014/2015 designet hun Flaggermusen for Opera Nordfjord/Operaen i Kristiansund, og våren 2017 har jobbet med La Bohème ved Den norske opera & ballett.

Kontakt

Send oss en mail eller ring oss, dersom du har spørsmål.

NATFs sekretariat: 418 50 555
E-post: prosjekt@natf.no
Espen Kvark Kvernbergh: +47 992 28 127

 

ARRANGØR

STOR TAKK TIL

Fabrikken