50.000 til Bærum for teatermangfold

Styret i Norsk teaterråd har gjennom støtteordningen Teatermangfold bevilget 50.000 kroner til Bærum teaterverksted og deres prosjekt «Det er aldri for sent». Totalt bevilget de i denne omgangen teatermangfold for 500 000 kroner.

Pensjonistteater, familieteater, playbakcteater og revy får støtte, men også Røde Kors til sitt gatemeglingsprosjekt og Kirkens bymisjons kunstprosjekt er støttet. Av NATF-gruppene var Bærum de eneste som var med denne gang, men det er bare å søke!

Følgende prosjekter fikk støtte:
Kr 50 000 til Bærum teaterverksted og deres prosjekt «Det er aldri for sent»
Kr 75 000 til Unge flyktninger, Sangkoret Raumklang, Huseby familieteater/Akershus Amatørteaterråd til prosjektet «Mangfold»
Kr 100 000 til KFUK/KFUM og deres prosjekt «Prosjekt 14»
Kr 50 000 til Caritas, Kirkens bymisjon, IKM, Sweet Chilli Arts og Splint til prosjektet «Jakten på et godt liv»
Kr 75 000 til Eidsvoll playbackteaterforening og Teater Mango til prosjektet «Teater for inkludering og mangfold 2014″Kr 75 000 til HATS og deres prosjekt «Mangfold og inkludering i revytekster»
Kr 75 000 til Tromsø Røde Kors og deres prosjekt «Gatemegling».

Teatermangfold
Norsk teaterråd etablerte i ordningen «Teatermangfold» etter en bevilgning over statsbudsjettet i 2012. , Det kan søkes i tre kategorier, organisasjon, prosjekt og såmidler, den siste med løpende søknadsfrist. – Se mer her: http://www.teater.no/view.asp?lngID=1315#sthash.q363u4DV.dpuf

Bærum Teaterverksted
Bærum Teaterverksted er ei teatergruppe startet i 1978 som Bærum Pensjonist Teater. Gruppen arbeider på ideelt grunnlag. Medlemsantallet har skiftet gjennom årene, og det er i årenes løp oppført mange forestillinger som har gledet mennesker i institusjoner, eldresentre, sykehus og fengsel. Ensemblet spiller hovedsakelig i Bærum, men har også besøkt nærliggende kommuner. I forbindelse med sitt 25-årsjubileum gjennomførte gruppen en teaterturné til norske institusjoner på Solkysten i Spania. Antall skuespillere, som 2008 var under 10, begrenser størrelsen på oppsettingene og det fremføres i alt vesentlig énaktere av kjente forfattere som Dario Fo, Inger Hagerup, Anton Tsjekhov, Oskar Braaten, Bjørnstjerne Bjørnson o.a. Ved enkelte anledninger skriver ensemblet sine egne stykker.

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg