En sjelden anledning: Steppekurs!

fred_astairDet er ikke ofte vi registrer av våre grupper satser på stepping, men det gjør Ullensaker Teater. I 2016 setter de opp «Cats» og da trenger de å holde orden på beina.

Ullensaker Teater er nå på jakt etter dansere som kan synge og sangere som kan danse av begge kjønn. I månedsskiftet mai/juni blir det audition – men steppekunnskapene regner med at det er så som så med. Derfor tilbyr Ullensaker Teater steppekurs i regi av Ullensaker Kulturskole.

Og om noen ikke skulle vite hva stepping er og ikke vite at bildet er av Fred Astair, steppekongen framfor noen, gjengir vi leksika (Store norske): Stepping, i dans betegnelse for rytmisk klapring med skosålene mot gulvet. Tidligere ble spesielle steppesko dels laget med tresåler, dels med løstsittende lærsåler; nå er det vanlig å utstyre skoene med jernbeslag for å forsterke lyden. Stepping er kjent i engelsk folkedans og som amerikansk varieténummer i jazzrytme. Blant kjente steppedansere på 1900-tallet kan nevnes Bill «Bojangles» Robinson, Fred Astaire og Gene Kelly.

 

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg