Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

BERGEN: Beauty and the Beast med BADS-vri

12. mars, 2022 - 20. mars, 2022

Årets panto med BADS (Bergen Amateur Dramatic Society) er Beauty and the Beast. Og som alltid når det kommer fra BADS blir det med en liten vri.

BADS er en teatergruppe for barn og voksne i alle aldre som legger stor vekt på inkludering, mestringsfølelse og et positivt miljø. Teatergruppen blir ledet av Rosemary Lund, som også grunnla BADS i 1998. Siden den gang har gruppen utviklet seg og har nå rundt 70 medlemmer, inkludert sminke-, kostyme-, lys-, lyd- og scenecrew.

Hvert år setter de opp forestillinger i Fana Kulturhus. De fremfører også utdrag av forestillingene utover året. Forestillinger består av mye dans, sang, humor og spilleglede. Publikum inkluderes i stor grad i stykkene.

Så var det begrepet «panto», da. Det kommer av begrepet pantomime, og i Bergen sverger de til engelsk pantomime. Pantomime, eller mime, er opprinnelig fra Italia og Frankrike, men har gradvis forandret formen og fått tilført musikk, dialog, og sang – pluss masse humor!

Pantomime er en fast tradisjon i Storbritannia, gjerne fremført rundt juletiden. Stykkene er basert på eventyr som Askepott, Rødhette eller lignende, med kjennetrekk som at prinsen blir spilt av en jente, og dronningen, eller de stygge stesøstrene av menn. Panto krever også deltakelse fra publikum.

Moderne panto kan også inneholde hendelser fra nyheter, men fra et humoristisk ståsted – så det blir alltid en del «last-minutt»-omskrivinger, og gjerne tilføyelser fra skuespillerne underveis i forestillingen. Slik holder forestillingene seg friske og underholdende. To forestillinger er aldri lik!

Forestillingsdatoer er:

12.mars 2022
13.mars 2022
19. mars 2022
20. mars 2022

Sted: Fana kulturhus

Detaljer

Start:
12. mars, 2022
Slutt:
20. mars, 2022
Kategori for Arrangement:

Sted

Arrangør