Deprecated: Optional parameter $post_types declared before required parameter $location is implicitly treated as a required parameter in /dom23008/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783

Deprecated: Creation of dynamic property Pagely_CDNLinksRewriterWordpress::$blogDir is deprecated in /dom23008/wp-content/mu-plugins/pagely-cdn/library.php on line 514
SPILLUM: Sagbruksteateret viser «Kongens portal» - Norsk Amatørteaterforbund

[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

SPILLUM: Sagbruksteateret viser «Kongens portal»

juni 10, 2022 - juni 11, 2022

Kongelig besøk, klasseskille og kjærlighet i et lite samfunn er rammen for «Kongens portal», som Terje Adde skrevet musikkteater om, og Sagbruksteateret setter opp i anledning Namsos kommunes 175 årsjubileum.
Oppsetningen er et samarbeid mellom Namsos kommune og Museet Midt IKS v/Norsk Sagbruksmuseum, og manus og musikk er en gave fra Namsos kommune til museet i forbindelse med byens 175-årsjubileum.

Sagbruksteateret – som nå er medlem i Norsk Amatørteaterforbund – skal fremme «Sagkaillens» historie og fremvekst i et sjeldent sagbruksmiljø. Og nettopp det gjør de med historien om Peter Torkilsen, fattiggutten som etter hvert ble rik på trelastnæringen og hadde omgang med landets fineste familier!

Selvsagt er det også drama: Datteren Thora kjemper en kamp for kjærligheten. Sagbrukseier Torkilsen vil hun skal gifte seg med en som kan tilføre Spillum Dampsag & Høvleri gode forretningskontakter og være bemidlet. Thora på den andre siden har andre ønsker. Et klassisk plott. Uansett løfter historien om livet på Sagbruket forsommeren 1907.

Hovedroller: Ola Marius Ryan og Tone Måøy
Regi: Paal Sandø
Musikere: Øyvind Aune (tangent), og fylkesmusikerne Astri Hoffmann-Tollaas (cello) og Elin Torp Meland (obo).
Sted: Norsk Sagbruksmuseum på Spillum (sør for Namsos)
Forestillinger: fredag 10. juni klokka 1800 og lørdag 11. juni klokka 1700

 

Detaljer

Start:
juni 10, 2022
Slutt:
juni 11, 2022
Kategori for Arrangement:

Sted

Norsk Sagbruksmuseum, Spillum

Arrangør

Sagbruksteateret