[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

«Trollmannen fra Oz»

april 14, 2018 @ 08:00 - april 22, 2018 @ 17:00

Fagertun Barne- og Ungdomsteater (FABU) feirer 25 år denne sesongen, og jubilerer med å sette opp en evig smaragdgrønn klassiker:
«Trollmannen fra Oz.»

Stykket er mest kjent som en amerikansk musikal og eventyrfilm fra 1939 basert på barnebøkene om Trollmannen fra Oz av Lyman Frank Baum. Filmen er blitt stående som en klassiker innen sjangeren. Den er fortsatt kanskje USAs mest berømte barnefilm og et verk som ofte blir sitert i amerikansk populærkultur.

Hovedpersonen i stykket er skolejenta Dorothy, som bor på en gård i Kansas med tante Em og onkel Henry. Livet er imidlertid trøblete for den tøffe jenta, og hun drømmer om et enklere liv. Når en tornado rammer skolen, gjemmer Dorothy seg i en kasse sammen med hunden Toto. Kassen, Dorothy og Toto flyr med tornadoen, og vi får være med på en fantastisk reise når kassen lander i fantasilandet Oz. Der får hun råd om å finne Trollmannen, som kan hjelpe henne å komme tilbake igjen til Kansas.

På vei til Trollmannen, en vei brolagt med gule brostein, møter hun en tømmerhogger av blikk, en feig løve og et dumt fugleskremsel, som blir med på turen. Den onde heksa fra Vest forsøker å stoppe Dorothy og følget.
Eventyret som følger byr på fargesprakende sang og dans, mange artige karakterer, passe skumle hekser og passe vise visdomsord.

Om du ikke har sett filmen eller teaterstykket, eller har lest boka, kjenner du ganske sikkert til sangen «Over the rainbow» – som i sin tid høstet en Oscarstatuett for beste originalsang. Denne får du selvsagt også høre, i vår versjon, på Skogglimt denne våren. En forestilling verdig en 25-årsjubilant. Vi håper riktig mange finner veien for å få med seg denne klassikeren.

Detaljer

Start:
april 14, 2018 @ 08:00
Slutt:
april 22, 2018 @ 17:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
http://www.fabu-teater.no/2018/02/fabu-setter-opp-trollmannen-fra-oz-i-2018/

Sted

Skogglimt, Grinvoll på Hadeland
Norge + Google-kart