Gratis å lese i Dramas store manusbase

Mange amatørteatergrupper har funnet stykket de vil spille i Dramas manusbank. Tidligere måtte det betales for å ha «abonnement» til banken, men fra årsskiftet ble det gratis å bestille manus til lesing fra Dramas.

I manusbasen til Dramas finner du nærmere 3000 manustilter som du kan bestille for lesing eller fremføring. Dramas formidler også noter og musikk til en del musikkteaterverk.

Dramas behandler videre søknader om spilletillatelser og utbetaler royalties til rettighetshavere. Dette er en tjeneste for amatørteatergrupper og skoler/kulturskoler i Norge.

MÅ FORTSATT REGISTRERE SEG
Fortsatt må brukere registrere seg og organisasjonen (teatergruppa, skolen eller privatpersonen). Husk at skal dere spille en forestilling, må det søkes om fremføringsrett, sende inn billettregnskap og betale royalties etter fremføring.

Når det gjelder fremføring, er det kun amatørteaterfeltet, skoler og kulturskoler Dramas klarerer rettigheter for.

Den som registrerer organisasjonen blir administrator og kan legge til flere brukere som får tilgang til å søke om manus til lesing eller fremføring på vegne av organisasjonen. (Slik gjør du det: Logg inn, gå til Min side, velg fanen Organisasjon og Se detaljer (eller Registrer ny organisasjon) og Opprett tilgang.)

De som er registrert fra før, trenger ikke å endre noe. Alle organisasjoner som har hatt abonnement i Dramas (siden 2018) har fortsatt tilgang.

Les mer her: www.dramas.no

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg