Kurs Teaterdagene 2016

forsidebildeTeaterdagene kan i år friste med et variert tilbud på kurs:
Helgekursene: Finn deg selv i karakteren, Objektmanipulering, Pang, smell og musikk – virkemidler på scenen, Prosjektledelse, Regi, Revytekst, Teater og bevegelse og Tegneseriemime.
Firedagerskurs: Forumteater med Julian Boal og Fra idé til forestilling.
Barnekurs: Sirkus og klovn for barn i 5.-7.klasse og Improkurs for 8. – 10. klasse.

 

 

Firedagerskurs

MasterClass: Forumteater

Forumteater er en teatermetode som ønsker å påvirke endringer i mennesker og samfunn. Kurset er lagt opp rundt et praktisk teaterverksted, som går inn på det å tilnærme seg utforming av problemstillinger, kompleksiteten i situasjoner og dramaturgi i forumterater.  Forumteater ble utformet av Julian Boals far, Augusto Boal. Kursholder: Julian Boal har gjennomført kurs i over 20 land, opprettet flere teatergrupper verden over, skrevet bøker om Forumteater og jobber nå med sin PhD i Brasil. Kurset går på engelsk

Fra idé til forestilling

I løpet av fire dager blir det forsket i en potensiell idé eller konsept. Ved hjelp av scenisk verktøy og diverse metoder, skal deltakerne utvikle, inspireres og tilpasse et prosjekt til en kreativ prosess fra begynnelse til slutt. Kursholder: Arturo Tovar er utdannet scenekunstner fra Mexico, Chile, England og Norge. Han er aktivt medlem av Sykehusklovnene og samarbeider med teatergrupper i Norge og utlandet.

 

Helgekurs

Finn deg selv i karakteren

Kurs i skuespillerteknikk, der man utforsker det dynamiske samspillet mellom seg selv og etableringen av en karakter. Her leker man med personlige historier, erfaringer og følelser, og trekker dette inn ved å etablere troverdige karakterer. Kursholder: Martin Bonger er utdannet i fysisk teater ved LISPA og ved Shakespeare and Company i Lenox, Massachsetts. Han har også utdanning i engelsk litteratur & teater ved University of Leeds. Han er kunstnerisk leder i teaterkompaniet «Move to Stand». Kurset går på engelsk.

Objektmanipulering

Hvordan skape illusjon av liv – kurs i objektmanipulering og figurteater. Ved å jobbe teknisk med ulike gjenstander, masker og improvisasjon, utforsker vi det kreative og hvordan dette kan benyttes i forestillinger. Kursholder: Svetlana Biba er internasjonalt etablert skuespiller, regissør og pedagog, som arbeider med fysisk teater, mime, klovning, dans og figurteater. Utdannet fra Marcel Marceau i Paris og LIPA i London. Har jobbet ved Sirque du Soleil, og med teater i Stockholm, Ukraina, India og London.

Pang, smell og musikk – virkemidler og effekter på scene

Kurset går inn på effekter og virkemidler man kan bruke i sceneoppsetninger. Et kreativt kurs, som viser hvordan man kan tenke nytt og utenfor boksen. Der musikken og lyd gir forskjellige betydninger, bruken av rommet gir en annen følelse osv. Dette er ikke et teknisk kurs, men analytisk og kreativt kurs. Kursholder: TBA

Prosjektledelse

Kurset fokuserer på rollene til produsenten/prod.lederen og inspisienten i en teaterproduksjon – enten det er i stor eller liten skala, innendørs eller utendørs. Det gjennomgås grunnleggende produksjonsplanlegging, organisering, markedsføring og budsjettering, og diskutere forskjellige tilnærminger til å være en god leder. Målet er at deltakerne skal få med seg noen verktøy hjem som gjør produsent- eller inspisientjobben i teaterlaget både lettere, morsommere og bedre. Kursholder: Rune Lundby.

Regi

Regikurset er for skuespillere, regissører og andre teaterinteresserte med litt teatererfaring. Det vil fokuseres på fundamentale aspekter ved regissering, som ensemble, bruk av musikk, forutsetninger, psykologisk karakter. Kursholder: George Siena er fra Hellas, og har erfaring fra National Theatre of Greece. Han har regiutdanning fra LIPA, og deltatt i et titalls forestillinger verden over som regissør. Kurset går på engelsk.

Revytekst

Kurset gir innføring i hvordan man lager en god revysketsj og revysang. Ulike deler av revy blir introdusert; sketsj, sang, monolog. Målet er at deltakerne får innsikt i hvordan man går videre med å produsere tekst eller sang til sin revyforestilling. Kursholder: Morten Rudå har skuespillerutdanning fra The American Academy of Dramatic Arts i New York og teaterpedagog fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han har spilt i utallige forestillinger rundt om i hele Norge og vunnet pris for beste mannlige skuespill i Australia for en spillefilm.

Teater og bevegelse

Kurset utforsker den magiske verden av teater og skuespill gjennom fysiske tilnærminger, inspirert av Jacques Lecoq. Fokuset vil ligge på viktigheten av spillet, renheten, nysgjerrigheten og tilgjengeligheten til kunsten å formidle gjennom fysisk språk. «Kroppen vet ting sinnet ignorerer». Kursholder: Nektarious Theodorous er en profesjonell skuespiller fra Kypros, som bor i London. Han har utdanning innen skuespill fra Hellas og har fysisk teater basert på Jacque Lecoq fra LISPA i London. Har erfaring fra teater, radio, film. Kurset går på engelsk.

Tegneseriemime

Tegneseriemime er en uttrykksform som bruker virkemidler fra filmens verden. Kun med kropp og stemme skaper skuespilleren fantasifulle illusjoner med hjelp av slow motion, zoom, spoling, nærbilder etc. Det veksles mellom å være både karakter, scenografi og lydkulisser. Kursholder: Kristin Indahl er utdannet skuespiller ved London International School of Performing Arts og dramapedagog fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Medlem i det internasjonale teaterkompaniet ”Off Balance”. Erfaring bl.a. som regissør, skuespiller, instruktør og lærer.

 

Barne- og Ungdomskurs

Sirkus og klovn

Kurs for 5.-7.klasse Har du lyst til å lære deg å sjonglere med tre baller, prøve diablo, flowerstick, kjegler eller poi? Kanskje er det gøy å lage en pyramide av mennesker? Tør du å ta på deg en klovnenese og ha det gøy sammen med andre? Kan man lage et klovnenummer med et objekt, ei musikklåt, et instrument eller med en telefon? Kurshold: Elisabeth Helland Larsen er forfatter og skuespiller. Hun har utdanningen sin fra teaterskole i Paris. Hun har jobbet som klovn i over 20 år.

Improvisasjon

Kurs for 8.-10.klasse. Improvisasjon betyr å gjøre noe «på stående fot» uten å ha forberedt det eller ha tenkt gjennom det på forhånd. Det er bare å kaste seg ut i det! På dette kurset vil du få lære grunnleggende teknikker og gjøre øvelser som garantert vil få deltagerne til å le. Kursholder: Janne Aasebø Johnsen har holdt på med impro siden hun studerte. I dag er hun lærer, forfatter og dramatiker, og det er impro teknikker som får henne til å skrive.

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg