MOSTER 1000år i 2024

I 2024 er det 1000 år sidan innføringa av kristenretten i Noreg. Dette skjedde på Moster i Bømlo kommune, på Mostratinget, sett av Olav Haraldsson og Bisp Grimkjell i år 1024. Innføringa av kristenretten var starten på ei omfattande og radikal samfunnsomvelting – «frå maktsamfunn til rettssamfunn» og markerte byrjinga på ei ny tid, med sterkare menneskelege omsyn og rettsvern for individet. Det var her statsdanningsprosessen for Noreg starta og me feirar difor dette som eit nasjonalt lovjubileum.

moster2024.no/om-jubileet

Grafikk, Moster 2024

Moster 2024 er et jubileum for hele landet, og vil være både en folkefest og en arena for debatt, som gir anledning til å diskutere verdiene i dagens samfunn og bidra inn i den store samtalen om Norge i framtiden. 1000-årsjubileet har også et ekstra fokus på barn og unge, da denne generasjonen skal forme fremtiden.

Målet er å skape stor aktivitet med høy medvirkning, dialog og prosjekter rettet mot ulike målgrupper og strekke seg langt utover det lokale og regionale nivået. Hovedmarkeringen skjer på Moster 29. mai til 2. juni 2024.

Jubileumsprogrammet er allsidig og har et stort spenn med arrangementer i og rundt Moster amfi.

Bømlo Teater setter opp Mostraspelet «I slik ei natt» skrevet av Svein Tindberg og med musikk av Kjetil Bjerkestrand. Det blir to forestillinger under jubileumshelgen. På scenen står rundt 80 skuespillere, Bømlo Teater sine egne skuespillere i tillegg til noen profesjonelle, i år med Jonas Hoff Oftebro i rollen som Olav Haraldsson. Dette er en skildring av Olav Haraldssons liv før han kom til Moster og satte kristenretten i 1024.

Teaterkonserten «Mostrasuite» med utgangspunkt i symfonimusikken til det historiske spelet «Kristkongane på Moster» skrevet av Johannes Heggeland og komponert av Kjell Habbestad. Her får en oppleve en revidert konsertversjon, fremført av Kingkastingsorkesteret, nasjonale sangere og skuespillere og et sort ensemble fra Bømlo Teater.

Festkonsert med Ingebjørg Brattland sammen med KORK, og festkonsert med Jarle Bernhoft, begge i Moster amfi.

Festkonsert med William og emma for barn og unge, de fremfører også Moster 2024 sin jubileumslåt «FRIDOM».

For fult program besøk https://moster2024.no/jubileumsveka

Gratulerer så mye med jubileet!

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg