På Teaterdagene i 2023? – planlegg NÅ

15.-17. september 2023 er det Teaterdager på Lillehammer igjen! Det kan du som enkeltdeltager – eller gruppa di – forberede seg på allerede nå. Det kan være både motiverende og økonomisk og gjøre Teaterdagene til en gruppereise.

-Hos oss i Kaula har det blitt tradisjon å dra på Teaterdagene, vi har reist mannsterk nedover de tre siste årene. Det som drar mest for oss er selvfølgelig NM i impro da, men vi har hatt stor glede av kursene også, forteller Elisabeth Hessen, leder i Kaula improteater i Ålesund.

-Vi setter av cirka 50.000 kr til kurs og kompetanse pr. år og noe av dette øremerkes Teaterdagene, forteller Lene Hagen, daglig leder i Nittedal Teater, og legger til: -Vi organiserer det fra vårt hovedkontor og tilbudet om deltakelse går ut til våre 27 konsulenter, styret og ungdomscrew.

Også sunnmøringene er opptatt av økonomi. Elisabeth i Kaula sier:
-Vi spleiset på en AirBnb. Vi betalte for alt selv, da vi ikke fikk støtte. Det er jo veldig vanskelig å få støtt til aktivitet for voksne, noe vi syntes er ganske dumt, for det er ikke sånn at alle som er over 26 år nødvendigvis har så mye å rutte med. Vi har ikke budsjett for å reise neste år, så vi håper på det aller sterkeste at vi klarer å kvalifisere oss til NM! Da får vi det dekket – sunnmøringer, vet du!

KURSENE?
Begge disse gruppene hadde deltagere med på flere kurs; Kaula hadde tre på stemmebruk og fem på standup. Ikke alle var like fornøyde, noe som blir tatt hånd om gjennom evalueringen. Men litt ros gjengir vi gjerne. Fra Kaula kommer en melding om standup: «Veldig lærerikt, og vi ble en fin og sammensveiset gruppe som turte å være ærlige og åpne med hverandre. Jeg lærte hvor viktig det er å være ærlig med seg selv og egen historie, og tørre å stå i det alene på en scene. At en kan være sårbar og morsom på samme tid. Var strålende fornøyd med kurset.»

Lene i Nittedal Teater minner om hvorfor kurs er viktige: -Vi i Nittedal setter årlig av midler til kursing og kompetanseheving av våre konsulenter i våre budsjetter. Teaterdagene på Lillehammer byr på mange varierte kurs, noe for enhver smak. Gjennom jevnlig påfyll, av både faglig og sosialt, sikrer vi at vår organisasjon og de som jobber hos oss holder oss oppdaterte, faglig sterke og engasjerte for våre medlemmer, samarbeidspartnere og kunder.

De som deltar og får dette dekket er instruktører i Teatersmia barne- og ungdomsteater og prosjektmedarbeidere i Nittedal Teater. Den store gjengen fra Nittedal fordelte seg på kursene barneteaterledelse, impro, monologkurs og revy – og vrimlere.

OG «RESTEN»?
Men Teaterdagene er ikke bare kurs og kompetanseheving i det «store» formatet. Her er noe av det Elisabeth kommer med:
-Kurset om å tenke utenfor boksen var helt sinnsykt inspirerende og veldig lærerikt! Stilig gjennomføring av en veldig kompetent foredragsholder!
-Det var kjekt med «åpen scene» – både å delta og se på! Et kjekt tiltak som vi håper at de fortsetter med til tross for et stramt tidsbudsjett.
-NM i impro leverte som bare NM i impro kan gjøre, det er alltid en suksess.
-God mat var det også, som alltid!
Og så legger hun til: -Var vi en tur på Khalles Corner, det var jo helt fantastisk, både mat og sørvis! Vi gleder oss til neste år!

Og Lene i Nittedal Teater sier:
-Jeg opplever at folk var fornøyde både faglig og sosialt.
-Selv var jeg «vrimler» og synes det i år var mye spennende på programmet for oss også.
-Fint at det var foredrag med viktige samarbeidspartnere som Dramas, Kultur og Tradisjon og Kulturrom.
-«Fyll din kreative verktøykasse» var også veldig inspirerende og bra.
-I tillegg er det supermorsomt med NM i impro og Maestro. Også veldig vellykket med karaoke, konsert og teaterforestilling. Bra for mingling og bygge samhold, slutter Lene.

Så da er det bare å sette av dagene neste år – hvis du/dere ikke allerede har gjort det.

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg