Rødhettes nye liv med franske frisører, ekorn og bever – m..fl.

Mange ville være med – så Bjørg Øygarden utvidet rollelista på kreativt vis!

Når interessen er stor og rollene for få – da finner Bjørg Øygarden likevel plass til ekorn, bever, franske frisører, småkranglende blomster og en livredd hund på rollelista.

-Det var mange som ville være med, så da gjaldt det å dikte litt videre, sier Bjørg i Arendal Dramatiske Selskab, som 28. april har premiere på «Rødhette». Og i Arendal speiler tittelen «Rødhette» på en forferdelig hette som bestemor har sydd på Søstrene Grimms sykurs! Fantasien er stor!

RØDHETTES «NYE» LIV
-Jeg har skrevet noen teatermanus tidligere og synes det er morsomt å leke meg med kjente historier og vri litt på dem. Og så var det altså det med å finne roller til alle.

Jeg syntes først Rødhette måtte få en bestevenn, og siden Rødhette er ei litt tøff jente, passet det at bestevennen, Sigurd, var en mer forsiktig fyr. Og så falt det meg inn at det ville være morsomt om Rødhette ikke likte den røde hetta i det hele tatt, og at det skulle dukke opp forskjellige rare typer som kanskje kunne hjelpe henne med å bli kvitt den. Og vips ble det mange på scenen, forteller Bjørg.

-Hva er historien din med Arendal Dramatiske Selskab?
-Jeg flyttet til Arendal for snart 25 år siden og har vært med i ADS – Arendals Dramatiske Selskab – siden. Har hatt en fot innenfor de aller fleste forestillingene etter det. Jeg synes teater er en fantastisk arena for lek, alvor, kreativitet og sosialt liv, og jeg blir ikke lei av å gå løs på nye forestillinger, enten det er drama eller komedie, for barn eller for voksne, eller om jeg står på scenen sammen med mange andre eller nesten alene.

ET AV NORGES ELDSTE
Arendal Dramatiske Selskab er et av Norges eldste amatørteatre, grunnlagt i 1796, da bare byens beste borgere fikk lov å stå på scenen. Arendal Dramatiske Selskab er byens eldste kjente forening. De fikk etter kort tid 250 medlemmer, enda det på den tiden kun var 350 husstander i byen. Man måtte være «dannet og fortrinnsvis intellektuell» for å bli medlem. Foreningen ble raskt et flaggskip for borgerskapets kultur i byen, skriver Wikipedia.

Tilbake til 2022:
Nå teatergruppa åpne for alle over 20 år, så sant det finnes roller til alle som vil være med.

Først står barneforestillingen «Rødhette» med Bjørg på både manus og regi på tapetet, og så står voksenforestillingen «Kollektivt selvmord» for tur til høsten. Og Bjørg har en finger med over alt.
-I tillegg jobber jeg med manuset til en historisk forestilling som skal spilles av ADS til Arendals byjubileum i 2023, så det blir neste prosjekt igjen, sier hun.

-Har dere ventet LEEENGE på å stå på scenen igjen?
-Det har vi, men vi har også spilt teater under pandemien, så vi er ikke helt underernærte. Vi hadde to oppsetninger både i 2020 og 2021.
-Premiere om bare noen uker  – er dere i rute?
-Jeg tror og håper det. Men ensemblet er stort (20 skuespillere), og det er stadig sykdom, reiser og barnepass, så det er vanskelig å få samlet alle. Men jeg har godt håp om at alle kommer på generalprøven!

Les om forestillingen her: ARENDAL: Nyskrevet Rødhette | Norsk Amatørteaterforbund (natf.no)

Norsk Amatørteaterforbund er glade for å ha Arendal Dramatiske Selskab med på laget, og ønsker lykke til!

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg