TEATERDAGENE = Nordens Fringe om fem år?

fringeTeaterdagene; Nordens svar på Fringe, Edinburgh-festivalen? Hvor vil vi være om fem år?

I fjor fylte Norsk Amatørteaterforbund 70 år, og Teaterdagene runda 20! Jubileer kan enten brukes til selvgodhet, status quo eller til å se framover. Styret i Norsk Amatørteaterforbund velger det siste.

Teaterdagene
Vi ønsker å skape en arena der aktører innenfor kulturfeltet kan møtes, inspireres og lære. Formuleringen er akkurat så bred, fordi vi tror at noe nytt oppstår, når profesjonelle møter amatører, når skatere bringes inn i sirkusmanesjen og når musikk møter datateknologi, som møter det skrevne ord.

En felles organisasjon, Kulturalliansen?
Dette er et langsiktig arbeid, og styret i Norsk Amatørteaterforbund velger å se dette i sammenheng med det mulighetsrommet som har åpnet seg.

Styreleder Espen fører ann de nye målene med Teaterdagene

Det frivillige kulturfeltet har startet diskusjonen om en felles organisasjon etter mønster fra idretten og Norsk Idrettsforbund.
Norsk Amatørteaterforbund er aktivt med i Teateralliansen, som består av Studieforbundet Kultur og tradisjon, Noregs Ungdomslag, Norsk Musikkråd, Frilynt Norge og oss. Sammen med flere av disse sitter styreleder Espen Kvark Kvernbergh også i en arbeidsgruppe som skal utrede mulighetene for en Kulturallianse.

 

Teaterdagene forsiden litenFremtidens festival
Så, hvor kommer Teaterdager inn i bildet? Vi ønsker å åpne opp og gjøre Teaterdagene til en møteplass for alle. Edinburgh-festivalen, verdens største scenekunstfestival, er et godt eksempel på hva som er mulig å få til. Vi starter i det små. I år har vi invitert vårt eget grunnfjell til å sette sitt preg på festivalen. Vi har invitert teaterlag til å sende inn forslag til ”årets forestilling” som skal vises på Teaterdagene 2016. Og vi har utfordret medlemmene våre til å gripe sjansen til å vær en av tre teatergrupper som viser samme forestilling, men med ulike uttrykk.

NM i Teatersport™
Vi har også startet et samarbeid med Frilynt Norge, som selv arrangerer NM i Teatersport for juniorer. Vinnergruppa herfra vil delta under NM i Teatersport™ under årets Teaterdager. Dette er bare starten.

Hvor er vi om fem år? Bare fantasien setter grenser. Styret i Norsk Amatørteaterforbund tror på styrken i mangfold og fellesskap, og at magiske ting skjer når ulike uttrykksformer og miljøer møtes.

 

Espen Kvark Kvernbergh,
Styreleder i Norsk Amatørteaterforbund.
logo_web

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg