Unge lærer stressmesting

illustrasjonsfoto
illustrasjonsfoto

I NATF-gruppa «Unge SPOR» er de opptatt av hvordan kreative ungdommer (les: egne medlemmer) også skal ha gode verktøy for å finne ro, selvmestring og orden.

I år har de derfor fått med seg Jessica Rein for å lære oss å bruke verktøyet som har fått navnet «mindfulness». Det betyr å trene hjernen om du vil til å være mer bevisst. For eksempel kan vi kan velge å observere, ikke løpe etter alt vi tenker på. «Unge SPOR»-medlemmene lærer også å ta en pause og bare være til i nuet.

En kunst å være bare ett sted…
Så lagt har de hatt introduksjonskurs og kommet i gang med en av mange 15 minutters treninger. Kunstnerisk leder i «Unge SPOR», Irene Førland, skriver: -Jeg har æren av å få være med mange av våre ungdommer i en tid hvor de opplever press, stress, krav og tidsklemmer. Og ungdommer opplever dette helt annerledes enn voksne. Jeg tror at bare det å lære å ta en pause, finne ro og beherske observasjon av tanker kan hjelpe til med å finne balanse og kontroll for mange av våre travle hoder. Tenk hvordan talentene til disse fabelaktige, kreative sjelene skal få skinne når de lærer å være et sted om gangen, og ikke ha kropp et sted, og hodet i prøver, jobb, venner, karakterer, rollefigur, øving og tusen andre ting.

Mindfulness-instruktør, coach og mentor
Jessica Rein har utdannet seg til mindfulness-instruktør, coach og mentor for å kunne bruke sitt «medfødte hjelperinnstinkt». Med oppmerksomhetstrening vil hun hjelpe ungdom med å øke selvinnsikten som bidrar til å styrke relasjonen til seg selv og andre, øker kommunikasjonsevnen, øker fokus og konsentrasjon og styrker selvtilliten. Dette gir en effekt av å kunne takle negative tanker og følelser og å kunne ta vanskelige avgjørelser.

Å bli kjent med seg selv er en måte å bli kjent med omverdenen på. Jessica har lenge hatt lyst til å jobbe med ungdom og gleder seg til å starte opp med oppmerksomhetstrening med Unge Spor til høsten!

Du kan lese mer om Jessica på:

www.jessicarein.no

 

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg