Deprecated: Optional parameter $post_types declared before required parameter $location is implicitly treated as a required parameter in /dom23008/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783

Deprecated: Creation of dynamic property Pagely_CDNLinksRewriterWordpress::$blogDir is deprecated in /dom23008/wp-content/mu-plugins/pagely-cdn/library.php on line 514
SKEDSMOKORSET: Vandreteateret «Slaget ved Nitja» - Norsk Amatørteaterforbund

[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

SKEDSMOKORSET: Vandreteateret «Slaget ved Nitja»

september 18, 2022 - september 19, 2022

NATF-gruppa Bygdetruppen teater er bare en av mange samarbeidspartnere som trår til når «Slaget ved Nitja» settes opp som en del av Husebyspelene 18.-19. september på Huseby gård, Skedsmokorset. I år er det 1000 år siden Raumerne møtte Olav Digre til slaget ved Nitja. Husebyspelene har som formål å formidle stedets historie gjennom teater og aktiviteter på Huseby gård. De startet opp høsten 2018 med vikingspelet «Før Slaget», og har allerede gjennomført flere spel og arrangement.

Teaterlaget er et samarbeid mellom Skedsmo historielag, Skedsmo Husflidslag, Yddir vikinglag, Huseby gårds venner, Huseby familieteater og Bygdetruppen Teater. Dette er et helt unikt samarbeid og forener ung og gammel, historieinteressert og teaterinteressert, håndverker og skuespiller, vikingentusiast og kulturminneverner.

Spelet har vært satt opp i andre versjoner før, men bygger opp mot jubileumsåret 2022, hvor selve slaget skal gjenskapes. Det at Huseby gård på Skedsmokorset er spelscenen er ingen tilfeldighet. Her har bodd folk i 4000 år, i tillegg til at det i 1936 ble satt opp et Olavsspill her.

18. – 19. september, Huseby gård, Skedsmokorset.

 

Detaljer

Start:
september 18, 2022
Slutt:
september 19, 2022
Kategori for Arrangement:

Sted

Huseby gård
Husebyveien 9
2020 Skedsmokorset,
+ Google-kart

Arrangør

Bygdetruppen Teater