Minnenes teater – for deg som jobber som dramapedagog/instruktør, aktivitetsansvarlig innen eldreomsorg med mer

[et_pb_section bb_built=»1″][et_pb_row][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_image _builder_version=»3.0.106″ show_in_lightbox=»off» url_new_window=»off» use_overlay=»off» always_center_on_mobile=»on» force_fullwidth=»off» show_bottom_space=»on» src=»https://natf.no/wp-content/uploads/2018/08/Minnenes-Teater-bilde.jpg» /][et_pb_text _builder_version=»3.0.106″ background_layout=»light»]

I kurset «Minnenes Teater» bruker kursholder Leonie Hohenthal-Antin minnevekkere for å omdanne minner til teater.

Leonie Hohenthal-Antin er dramapedagog og er en banebryter innenfor Reminisens Teater i Finland.  Hun har ledet ulike teatergrupper, holdt flere kurs og foredrag om emnet både i Sverige og Finland. Leonie har også avlagt en doktorgradsavhandling ved universitetet i Jyväskylä og har skrevet flere bøker om temaet. Hun er fortsatt leder i en egen Minnenes Teater-gruppe hvor hun regisserer, skriver manus og selv er med å spille teater.

Minnenes Teater er en metode hvor minner tas i bruk for å skape teater. Prosessen stimuleres av såkalte minnevekkere som kan være ting av ulik karakter, f.eks. bilder, gjenstander, materialer, dufter, tekster eller musikk som er knyttet opp mot hukommelsen. Gjennom improvisasjoner omdannes minnene til teater.

Kursdeltakerne vil på dette kurset erfare hvordan man kan stimulere minnene på en kreativ måte, og sammen bygge opp en teaterforestilling. På denne måten blir det levde livet, nærhistorien synlig og kan deles til yngre generasjoner.

Kurset egner seg til personer som i sitt yrke eller på fritiden arbeider med eldre mennesker, og som vil lære seg å lede grupper ved bruk av denne metoden. Kurset anbefales derfor til deg som arbeider som dramapedagog/instruktør, aktivitetsansvarlig innen eldreomsorg, er bibliotekar, deg som guider eldre på muséer, deg som organiserer aktiviteter for eldre i ulike sammenhenger, eller som har tilknytning til organisasjoner for og med pensjonister.

Kurset vil gi deg viktig kompetanse og du får ett nytt redskap i verktøykassen din. Kurset vil inneholde både teori og praktiske gruppeøvelser, og ender opp i små «forestillinger» den avsluttende dagen.
Kursholder vil dele raust av egne erfaringer med å lede egne grupper innen Minnenes Teater.
Etter avsluttet kurs skal deltakerne på selvstendig grunnlag kunne ta i bruk denne metoden for å planlegge og gjennomføre aktiviteter i egne grupper.
Vi vil kunne tilby oppfølgingskurs til de deltakere som ønsker det, samt mulighet til å bygge et nettverk for fortsatt kontakt og erfaringsutveksling.

For mer informasjon og påmelding https://natf.no/td2018/kursoverisikt/

 

 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg