Slik har vi opplevd koronatida

Bygdetruppens unge øver utomhus.

Vi har 14-15 måneder bak oss med mye leit, men også mye kreativt. Mange har øvd og øvd og øvd – men til slutt funnet alternative måter å presentere resultatet på.

Boals Forumteater planla forestilling «Horisont» med tema ADHD. Etter 14 måneder med øvelser og gjentatte forsøk på en premiere, ble løsningen å filmatisere. Forestillingen «Horisont» er presentert av Boals Forumteater for ungdom ved Hemmingstad Kultursenter. Premieren var opprinnelig ment å være i mars 2020, men koronaen slo til. De forsøkte seg på 3 premieredatoer, men noen premiere ble det aldri. «Dermed bestemte vi oss for å filme forestillingen uten publikum, skriver. Langt fra optimalt, men vårt beste alternativ.», skriver Niels Petter Solberg i Boals Forumteater for ungdom i en epost til oss.

Resultatet kan du se her:   https://www.youtube.com/watch?v=K3d4zi6Qeno&t=243s

Bilde – men også lyd
Mange grupper har for øvrig filmatisert, enten hele forstillinger, deler av forestillingen eller gjort som Hov Barne- og Ungdomsteater, nemlig spilt inn ulike sketsjer skuespillerne har laget.
Og mens noen satset på film, satset andre på lyd. «Improoperatørene» lagde podkast av improviserte påskekrim. Folk kom med fantastiske forslag og geniale replikker, og deres «Kniv i manus» endte opp som nr. 8 av de mest populære podcastene under sjangeren kunst!

Rare måneder for store og små
En Facebook-tekst fra Bygdetruppen Teater gjengis i sin helhet – som en påminnelse av hvordan mange har hatt det:
«Mens de voksne har måttet holde seg hjemme fra øvelser, og jobbet sammen over teams, så har barna kunnet møtes. Det har vært viktig, men det har jammen meg ikke alltid vært rosenrødt det heller.

Regler skifter som vinden. Så er det lov å være sammen inne med én meters avstand, så to, så deretter å kunne være tett på, avhengig av aktiviteten. Vi har jobbet inne på scena, så utendørs i snøvær. Vi har jobbet i tre timer, så nede i én time for å kunne holde ut i den sure vinden. Dette er tider vi aldri kommer til å glemme!»

Og til slutt: «Selv Pippi kom til kort mot koronaen». Tittelen fra Porsgrunn Dagblad, som de brukte på å fortelle at NATF-gruppa Fantasia måtte utsette sin Pippi-forestilling. Da er det ille – når selv Pippi Langstrømpe må gi opp!

Del dette innlegget:

Relaterte innlegg