I 1997 fikk amatørteaterentusiasten Olemic Thommessen den gjeve Bøhrreprisen for å ha bidratt til å redde Norsk Amatørteaterforbund ut av økonomisk uføre og for å ha fått Teaterdagene på Lillehammer på plass. Olemic er aldri vond å be, og åpnet Teaterdagene i 2010 (bildet). Også under årets åpningsforestilling var stortingsrepresentant Olemic (H) på plass, men etterpå er han påtenkt en ny rolle: 8. oktober utnevnes han til stortingspresident – altså «nummer 2» i Norge etter Kongen.

Olemic har alltid hatt sitt hjerte i amatørteateret – og i politikken. Han ble innvalgt på Stortinget i 2001, og har vært Høyres talsmann for kultur, medier, barn og familie og likestilling. Han er innstilt til det prestisjefulle vervet av stortingsflertallet bestående av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Som stortingspresident skal Thommessen lede arbeidet i Stortingets presidentskap. De lager Stortingets arbeidsplan, fastsetter dagsorden, fordeler saker og leder Stortingets møter.
På sin Facebook-side skriver Olemic: «H, Frp, V og Krf har samlet seg om å fremme meg som kandidat til å bli stortingspresident – det er en stor ære, og svært inspirerende utgangspunkt, for å gå inn i arbeidet på Stortinget i en ny periode. Jeg har derfor takket ja til å stille. Er ydmyk overfor oppgaven, men gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidet etter at jeg etter all sannsynlighet blir valgt til uken».

Thommessen overtar etter Dag Terje Andersen fra Arbeiderpartiet, som har vært stortingspresident siden 2009. Det er 20 år siden Høyre hadde posten som stortingspresident, da med Jo Benkow fra 1989 til 1993.