offbalanceÅpningsforestillingen «Ungkar» av og med Knut Erik Engemoen. Robin Hood, en Tegneseriemime forestilling med Off Balance. Årets forestilling Zach & Viggo med forestillingen «Thunderflop», 3 på 1 time, Hans Majestet: Release konsert med Lars Martin Myhre med band og Den Norske Mannsoktett, og selvfølgelig innledende runder og finalen i NM i Teatersport™!

Ungkar med Erik Engemoen

Årets åpningsforestilling er «Ungkar» av og med Erik Engemoen. Forestillingen er en teaterkonsert basert på Alf Prøysens mangefasetterte tekst- og viseproduksjon. Viser og kortnoveller blir til sammen en liten historie. I en lek med musikk sjangere og sceniske uttrykk presenterer Knut Erik Engemoen og Frode Berntzen bredden i Prøysens forfatterskap.

Robin Hood med Off Balance

Off Balance er et kompani som først ble opprettet i 2008 i London da aktørene møttes på teaterskolen – London International School of Performing Arts. Kompaniet har gjort diverse produksjoner sammen i skolesammenheng, og «Robin Hood» var deres første forestilling som de fremførte flere steder i London og på Stockholm mimefestival i 2009. De jobber med en teaterform som i Norge er kjent under navnet «Tegneseriemime», «Create big spaces in small places».

Thunderflop med Zach&Viggo

Zach&Viggo`s «Thunderflop» er en to-manns klovneforestilling laget av Zach Zucker fra Chicago (USA) og norske Viggo Venn. Forestillingen består av en rekke sketsjer og publikums interaksjoner med høy energi og lav intelligens. Forestillingen hadde ur premiere på Dattera til Hagen i Oslo sommeren 2015, før forestillingen ble spillt 26 ganger på Edinburgh Fringe Festivalen (inkl. ekstraforestillinger) i 2015. Klovnen er ikke redd for å gjøre feil, og leker med feil og mangler med positivitet og optimisme.

Konsert med Den Norske Mannsoktett

Release konsert med Lars Martin Myhre med band og Den Norske Mannsoktett. Den Norske Mannsoktett ble stiftet i 1984, og har gjennom 30 år gledet med sine opptredener. De sier om seg selv at de er en kameratgjeng som alltid har satset på en kombinasjon av sjarm og kvalitet og at det å kunne jobbe sammen for å oppnå felles resultater som de kan dele med andre er et stort privilegium.

3 på 1 time

Vi ønsker å utforske hvilke ulike form grep og tolkninger som kan gjøres rundt en og samme forestilling. Vi inviterer derfor tre amatørteatergrupper til å tolke en og samme forestilling på ulike måter. Dette skaper en spennende og morsom forestilling som kan være til inspirasjon for andre teatergrupper og god underholdning for publikum.

NM i Teatersport™

Teatersport er et improvisert forestillings format utviklet av briten Keith Johnstone på 70-tallet i Calgary, Canada. Kort fortalt er Teatersport et rammeverk for hvordan man kan utspille en improvisert teaterforestilling. Den er først og fremst en forestilling for publikum, og bærer kun formen til en konkurranse. Konkurranseelementet er tilstede for å øke innsatsen og spenningen. Lagene som deltar i NM har gått videre fra uttak i 6 regioner. (Nord, Midt, Vest, Sør, Øst og Innlandet).  Det arrangeres innledende runder, bronsefinale og finale. Finalen i NM i Teatersport™ arrangeres i Festsalen i Kulturhuset Banken lørdag 17. september kl. 18.00. Årets hoveddommer er Simen Hovd.