(Utsnitt fra PR-materiell)

Det er på Kongsvinger Festning det skjer! Gjennom vinteren og våren har det norske folk fulgt «Forræder» på TV2, der skuespillersønn Aslak Maurstad endte opp med å vinne det psykologiske spillet etter sju uker på skjermen. Rammen rundt serien: Kongsvinger festning.

Nå blir Festningen brukt som ramme rundt et annet drama. 29. juni er det igjen tid for en magisk kveldsforestilling på Kongsvinger festning. Da settes «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» opp igjen. Over 5000 har tidligere sett denne familiemusikalen. Dette er også siste året Festlingsspillet spiller dette manuset, på en stund iallfall, så de som vil se denne forestillingen må forte seg å kjøpe billett, er rådet fra Kathrine i Festningsspillet gir.

-Vi har jo både noen nye roller i år, nye skuespillere, nye elementer i scenografien – og det er jo alltid spennende! Vi har i år rekordmange barn og unge med på scena, og for å ta vare på dem har vi år en regiassistent som har jobbet spesifikt med disse frem til nå, og som fortsetter å følge dem. I tillegg skal også regissøren vår stå på scena i år, i en helt ny rolle, sier hun.

Om innholdet; tenk om det fantes et magisk festningssverd, som gjorde at den som eide det ble sjef over alle på Kongsvinger festning!
Året er 1814. Ish. Oberst Krebs er sjef på festningen, og en som alle digger og ser opp til. Unntatt den skumle dama Siv, hun er lei av å måtte luske i skyggene og slave for Krebs. Og hvis profetien stemmer, kan hun snart få tak i festningssverdet og ta over hele festningen!

Kjøkkenjenta Klara skulle også gjerne hatt et festningssverd. Da kunne hun nemlig gjort slik at jenter også kan være soldater, og dra ut i verden og slåss! Men da hun får vite om Sivs onde planer, er det plutselig opp til henne, med god hjelp fra Vegard, Peggy og Korporal Knut, å redde festningen fra ondskapen som lurer!

«Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» er en storslått utendørs kveldsforestilling på Kongsvinger festning, stappfull av musikk, dans, humor, magi og varme. Forestillingen passer for hele familien, fra 5 år og oppover.