Bæeum barneteater jobber på – her er et bilde fra en tidligere oppsetning. (Bilde fra deres nettside)

For kort tid tilbake sendte vi ut et mangfoldig «hurra» her på nettet fordi mange av Norsk Amatørteaterforbunds grupper allerede nå på begynnelsen av året varslet forestillinger i år. Men blekket var knapt tørt – som det heter – før endringene kom. Likevel; ikke endringer for alle. Her er et lite streif innom hvordan NATF-grupper tenker akkurat nå.

JOBBER VIDERE – FOR BARNAS SKYLD
-Vi fortsetter å jobbe på innenfor alle de retningslinjer og påbud som er satt. Vi kom godt i gang før jul, og tilpasset oss. Det vil være synd for barna om de ikke får komme i mål med det de har arbeidet med og øvet på så lenge. Det sier Jarl Flaaten Bjørk, som er vikarierende daglig leder i Bærum Barneteater. Han krysser fingrene for at Aristokattene kan settes opp som planlagt i begynnelsen av mars.
-Men er du optimist?
-Det er jeg ikke, men vi har valgt å følge alle regler til punkt og prikke slik de er akkurat nå; altså munnbind, vasking, ikke blanding av lagene – altså setter vi ikke inn «vikarer» om noen er syke på øving -, en-meteren og så videre. Hele tiden har vi derfor en plan A og en plan B – og jeg blir veldig glad om det lettes på restriksjonene til mars.
-Og publikum?
-I samråd med Bærum kulturhus selges det et redusert antall billetter til hver forestilling. Det gjør jo noe med inntektene, men her håper og regner jeg med at finnes kompensasjonsordninger. Uansett – vi må finne måter å komme oss gjennom dette.

MANGE GRUNNER TIL Å BRUKE «PAUSE-KNAPPEN»
Viggo Bråthen er leder i LURT (Lunner revy og teatergruppe) og revyansvarlig for «4-felts revy», som skulle spilles i februar: -Vi har valgt å trykke på «Pause»-knappen, slik at det ikke blir noe forestilling som planlagt i februar. Egentlig er vel avgjørelsen tatt av andre, (les; regjeringen), og vi ser ingen hensikt i å kjøre forestilling med 50-80 stk. i salen. Det er ikke noe god atmosfære for lokalrevy, som skal være kun latter og moro, at folk sitter i salen og nærmest er redde for hverandre.

En annen, og nesten viktigere ting er jo at noen av skuespillerne kan komme i karantene, blir smittet osv. DET ville jo satt en effektiv stopper for det hele. Derfor: Kort pause – ingen sure miner – fortsatt godt humør i gjengen – og vi kjører på videre, med ny dato for premiere i oktober! Revyen vår «4-felts revy» skal forhåpentligvis glede vårt trofaste, store publikum til høsten!

PÅ STØ KURS MOT FORESTILLING
RYKTE Teater i Bærum har måttet «kaste om på» oppsetninger på grunn av pandemien, men planlegger og øver nå for fullt med tanke den norske thrilleren «De dødes tjern» av Bernhard Borge på Underhuset i Bærum Kulturhus 23-27 mars. John Bellis i RYKTE forteller at øvelsene har pågått helt problemfritt, og at de ikke har laget seg noen «kriseplan».
-Har dere sett på om det må reduseres på antall tilskuere og hva det vil bety?
-Dette vet vi ikke noe om enda, svarer John Bellis.

TROFAST FORELSKET I FORESTILLINGEN
Flere ganger i fjor måtte Bjerke Dramatiske selskap måttet utsette forestillingen «Grevinnen som går igjen og igjen og igjen». Men de har holdt ut, holdt på det samme stykket og nå i mars skal den settes opp – endelig. Jeanett Corneliussen forklarer hvorfor det blir slik: -Vi har alle forelsket oss i dette stykke og håper vi snart kan vise den. Vi har vært rammet av sykdom og andre årsaker og dermed har det blitt noe forfall. Men vi forsetter å jobbe! Og har en fantastisk regissør på vår side.
-Har dere sett på om det må reduseres på antall tilskuere og hva det vil bety?
-Det får vi se på nærmere mars.