Foto: Per Martin Grambo, Grenseland fotoklubb.

Så har Eventyrfestningen lagt bak seg premieren på «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet». Frivillige fra 7 år til 70 år står på! Og fortsatt gjenstår flere forstillinger 6. – 10. juli – utendørs.

-Det er selvsagt mange utfordringer ved å ha uteteater på en gammel festning og vi er veldig værutsatt, forteller Tara Solli i arrangørgruppa.
-Det har vært noen runder med ekstra bardunering, vekter på gjerder, telt og scenografi for å sikre at ting ikke blåser over ende, kommer det et skikkelig vindkast er vi veldig utsatt, men vi er godt rustet for dette.

Vi synes det er ganske kult med et så stort aldersspenn på de involverte. Og de har jo også merket været. Skuespillerne har fått trent seg på prøver med både vind, lyn, knallsol og 30 varme, regn og torden, og med gode rutiner for både nedkjøling på varme dager og oppvarming på de kaldeste dagene går dette stort sett fint, vi har så proffe folk med, som gir alt på forestilling uansett vær! sier Tara.

«Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» er spunnet rundt en historie om at det ligger et festningssverd gjemt i ruinene på Kongsvinger festning, og den som finner sverdet, får all makt over festningen for evig og alltid.
Året er rundt 1814 – og Oberst Krebs er kommandant og helten som alle ser opp til. Så dukker det opp en skummel svenske, og spenningen er i gang. Kjøkkenjenta Klara drømmer om å oppleve den store verden og kjempe side om side med alle de andre soldatene. Hun og soldaten Vegard blir det som skal redde festningen.

-Men over til virkeligheten – hvordan har koronaårene påvirket dere?
-Vi spilte forestilling i fjor, da koronaen fortsatt preget kulturlivet, og det var til enhver tid en stor x-faktor for prosjektet. Det var en logistikk med både kohorter og avstand, men vi fikk det til å funke på et vis og er veldig glad for at vi fikk gjennomført prosjektet tross korona.
I 2021 påvirket det selvsagt prøvene; vi måtte ha leseprøve på zoom og munnbind og visir på prøver, men vi var veldig glad for at vi fikk gjennomført og møttes fysisk mesteparten av tiden: «the show must go on»…

-Har det gått greit med rekruttering?
-Det har gått greit med rekruttering, både av skuespillere, dansere og frivillige. Vi er over 150 totalt som er i sving, så rekruttering er en viktig del av jobben vi gjør! Det er veldig kult at det er et så stort engasjement fra mange lokalt som ønsker å være med på dette magiske eventyret.

Vi er avhengig og takknemlig for alle sammen! Slutter Tara.