Deprecated: Optional parameter $post_types declared before required parameter $location is implicitly treated as a required parameter in /dom23008/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783

Deprecated: Creation of dynamic property Pagely_CDNLinksRewriterWordpress::$blogDir is deprecated in /dom23008/wp-content/mu-plugins/pagely-cdn/library.php on line 514
TEATERDAG-START MED SKAMLØS HUMOR - Norsk Amatørteaterforbund

TEATERDAGENE

De fire scenekunstnerne Lærke Grøntved, Ann-Christin Kongsness, Desiree Bøgh Vaksdal og Josephine Kylén Collins er her de fire kameratene Larry, Robin, Lavrans og RichHard. (Foto: Ivar Ødegaard)

2022: Det ble «Safe Space med Gutta» som fikk taket i Kulturhuset Banken til å løfte seg da de 26. Teaterdagene på Lillehammer ble åpnet 16. september. Her ble ting satt på spissen og snudd på hodet! Humoren var grenseløs morsom, og stykket svingte mellom utforskning og nyansering av maskulinitet og skamløs sampling av mannlige arketyper.

Så hører med at «gutta» er en dragking-gruppe og et kvinnelig maskulint fellesskap. De fire scenekunstnerne Lærke Grøntved, Ann-Christin Kongsness, Desiree Bøgh Vaksdal og Josephine Kylén Collins er her de fire kameratene Larry, Robin, Lavrans og RichHard.

Da de ikke gikk av scenen, men inviterte salen med på dans på scenen, var temperaturen skyhøy og grunnlaget for de 26. var lagt.

Før «Safe Space med Gutta» slapp til hadde Norsk Amatørteaterforbunds styreleder Janne Aasebø Johnsen presentert styret og bedt medlemmer ta kontakt og komme med innspill til dem.

Nestleder Espen Kvark Kvernberg engasjerte mesterlig salen og inviterte til dialog om behovet for kultur og amatørteater – og ønsket seg dobbelt så mange deltagere på Teaterdagene neste år! («Spar penger! Skru av strømmen! Dra hit!»)

Thomas Johannessen, leder Teater Eureka, et tegnspråklig amatørteater og Ragnhild Arntsen, leder av Sjiraffen kultursenter, ble tildelt Bøhrreprisen. (se egen sak).

Og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen priset amatørteateret og frivilligheten på video og erklærte Teaterdagene for åpnet.