CRUX Tilja-teateret – bilde tatt i forbindelse med «Mirakelet i Rønna». Foto: Hans Petter Eliassen.

Å drive med teater; på og bak scena, kan være til glede og moro. Noen grupper har dessuten en ekstra mening. «CRUX Tilja-teateret» er en slik. Nå er de blitt med i Norsk Amatørteaterforbund, som ønsker dem velkommen til et allsidig selskap.

-Vi meldte oss inn for å bli en del av et større fellesskap som driver med amatørteater, mulighet til å søke VO-midler og få tilgang til ekstern kompetanse gjennom ulike kurs, forteller Alexander H. Egeland i CRUX Tilja oppfølgingssenter.
-Og hva vil dere med teateret?
-CRUX Tilja-teateret er et amatørteater drevet av CRUX Tilja oppfølgingssenter i tett samarbeid med Grenland Friteater. Forestillingene våre formidler livsnære tema som håp, mestring, miljøvern, alvor og glede.

Vi har eksistert siden 2017 og gjennomfører årlig et sted mellom 20-30 forestillinger. Målgruppen til Tilja-teateret er personer over 18 år med bakgrunn i rus- og kriminalitet. Teateret består av deltakere, frivillige og ansatte i CRUX Tilja. Til sammen er 20 personer knyttet til amatørteateret – og innehar ulike roller som skuespillere, musikere, lydteknikere, og ulike instruktør og støttefunksjoner.

Flere av amatørteaterets medlemmer er dessuten engasjert i Porsgrunn internasjonale teaterfestival (PIT).
-Hvor spiller dere?
-CRUX Tilja-teateret har ukentlige øvelser og spiller sine forestillinger ved Grenland Friteater. Dessuten på arrangementer og konferanser, og i kirker og forsamlingshus. Forestillingene formidler livsnære tema som håp, mestring, miljøvern, alvor og glede.
-Og planene framover?
-Til høsten vil Tilja-teateret sette opp tre forestillinger på nytt. Disse er forestillingene «Fugletinget», «Håp» og «Mirakelet i Rønna».

Norsk Amatørteaterforbund ønsker velkommen og lykke til med prosesser og forestillinger!